VALİ USTAOĞLU: "DEVLET TÜM KURUMLARIYLA AHLAT İÇİN SEFERBER OLDU"

TAKİP ET

Cuma namazının ardından Ahlatlı muhtarlarla buluşan Vali Ustaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her ay muhtarlarla buluştuğunu, bu buluşmaların ise siz muhtarlara ne kadar değer verdiğinin bir göstergesi olduğunu vurguladı.

Vali Ustaoğlu, “Cumhurbaşkanımızı mahcup etmeme adına, yoğun birer nefer gibi çalışacağız. Bizlerin el birliğiyle adeta bir nefer gibi koşturması, çalışması gerekiyor. Ahlat’ın tarihi misyonuyla marka olma yolunda parlak bir dönemi yaşayacağı müjdesini veriyorum.  Malazgirt’le ortak yapacağımız bu yılki etkinlikle Binlerce insan buraya akın edecek, Ahlat kültür turizmi, tarih turizmi, inanç turizminin merkezi olacak” dedi.

VALİ USTAOĞLU: "DEVLET TÜM KURUMLARIYLA AHLAT İÇİN SEFERBER OLDU"

Vali Ustaoğlu, konuşmasını şu sözlerle ifade etti: “Herkes bazen kendi bulunduğu ilin değerinin farkında olmuyor. Bu kadar özellikli, bu kadar misyonlu, bu kadar tarihi kimlikli olan bir ilçede doğmak büyümek bir ayrıcalıktır. Sizler bu ayrıcalığı yaşayan insanlarsınız. Kubbetül İslam diye tabir edilen 3 beldeden birine mazhar olmuş bir yerde yaşıyorsunuz. İnşallah buranın kıymetinin farkına varmamız lazım. Devlet tüm kurumlarıyla Ahlat için seferber oldu. Önümüzdeki dönemde imkan ve fırsatların Ahlat ilçemiz için olacağına inanıyoruz. Bizim de bunun karşılığı olarak devletimizin buraya sunmuş olduğu bu imkanlara karşı onları mahcup etmeyecek düzeyde güçlü olmamız lazım. Bir olmamız lazım. İri olmamız lazım. Diri olmamız lazım. Allah’ın izniyle el birliğiyle kucaklaşarak o tarihe dönük misyonunun gölgesinde ve himayesinde ben çok iyi günlerin ilçemiz için olacağına inanıyorum. Her biriniz her köyünüzde bunun istifadesini ve karşılığını göreceksiniz. Çok güzel günler bizi bekliyor. Ülkemizin çıkmış olduğu bu yolculukta biz burada gür bir sesle tek yumruk olacak şekilde gücümüzü her şeyiyle göstereceğiz” dedi.

VALİ USTAOĞLU'NDAN BELEDİYE ZİYARETİ

Vali İsmail Ustaoğlu, daha sonra Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban’ı makamında ziyaret etti. Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu'na ziyaretinde İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, Alay Komutanı Erhan Demir, İl genel Sekreteri Adem Aydoğdu, Ahlat Kaymakamı Mustafa Akgül, İlçe Garnizon Komutanı Binbaşı Ahmet Zafer Bayram, İlçe Emniyet Müdürü Erdem Yaban Ahlat eşlik ettiler.

Vali Ustaoğlu ve beraberindeki heyeti Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban ve belediye birim amirleri bina girişinde karşıladı. Ardından başkanlık makamına geçildi. Burada Başkan Çoban, vali ve beraberindeki heyete çalışmaları hakkında kısa bilgi aktardı. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Vali Ustaoğlu’na Selçuklu döneminde yapılan Fatih Yayı diye isimlendirilen ok hediye edildi. Vali Ustaoğlu ve beraberindeki heyet oldukça verimli geçen ziyaretin ardından ilçemizden ayrıldı.