Kısıtlamada "sokak hayvanları" unutulmadı

TAKİP ET

Bedensel Engelli Uğur Avcı, hayvanseverlerinde desteğiyle aldığı mamaları hemen hemen her gün akülü aracıyla gezerek sokak hayvanlarına ulaştırıyor.

 

Bitlis'in Ahlat ilçesinde yaşayan 21 yaşındaki bedensel engelli Uğur Avcı, sokağa çıkma kısıtlamasında da kedi ve köpekler için sokak sokak dolaşarak mama bırakıyor.

Normal günlerde de düzenli olarak sokak hayvanlarını besleyen engelli genç, sokağa çıkma kısıtlamasında da can dostlarını unutmadı.

Gönüllü arkadaşının desteğiyle mahalle ve sokak aralarını araçla dolaşarak sokak hayvanlarının yoğun olduğu noktalara kedi ve köpekler için yiyecek bırakan engelli genç, her gün aynı heyecanla sokak hayvanlarına bakıyor.

Konuyla ilgili açıklama AA muhabirine açıklama yapan Avcı, sosyal medyada "birpatiahlat" hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla hayvanseverlerden destek aldığını ve bu yardımlarla birlikte sokak hayvanlarını düzenli olarak beslediğini söyledi.

Avcı, özellikle sokağa çıkma kısıtlamalarında sokak hayvanlarının mamaya daha çok ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Doğuştan engelliyim. Normal zamanda da sokak hayvanlarını besliyorum. Şimdide sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla gönüllü arkadaşlarında yardımıyla birlikte araçla dolaşarak sokak hayvanlarını besliyoruz. Normalde akülü sandalyem ile dolaşarak sokak hayvanlarına bakıyorum fakat böyle çok mesafe kat edemiyorum. Bu nedenle gönüllülerin araç desteğiyle daha kapsamlı besleme yapabiliyoruz. Sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için gerekli izinlerimizi alarak tüm mahalle ve sokakları dolaşarak aç hayvan bırakmamaya çalışıyoruz. Oluşturmuş olduğumuz bu düzeni, hayvanseverlerin mama desteğiyle sürdürüyoruz. Destek geldikçe çok güzel çalışmalar yapabileceğimize inanıyorum. Destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sosyal medyada birpatiahlat adıyla sayfam var. Buradan destek topluyorum ve topladığım bağışlarla sokak hayvanlarını besliyorum. Sokak hayvanlarını aç bırakmayalım. Kapınızın önüne kuru bir ekmek dahi olsa bırakabilirsiniz. Herkesin evinde artık yemekler çıkıyor. Çöpe atılacağına bir kap içerisine bırakılırsa tüm hayvanlar doymuş olur. Hayvanlarla barışık olmamız gerekiyor. Maalesef bazı kişilerce yanlış çözüm yolları izleniyor. Fakat bunlar çözüm değil. Kısırlaştırma ve tedavi yöntemleri hayvanlar için çözüm olabilir. Bu şekilde ilerlemek ve yol izlemek gerekiyor. Böylece hayvan saldırganlığı azaldığı için toplumla da daha barışık halde yaşayabilir. Toplumda zamanla buna alışacaktır. İnşallah bu tarz çalışmalar yapmayı düşünüyoruz.” Dedi.