HAVELSAN ÖDÜLLERİNİ AHLAT'TA VERDİ

TAKİP ET

Bu yıl 2'cisi düzenlenen HAVELSAN Ekspres Yarışmasının ödül töreninde HAVELSAN Ekspres ile hem keyifli bir yolculuk yapıp, hem de yapay zeka konulu yarışmalara katılan gençlere Ahlat'ta düzenlenen programda ödülleri verildi.

     HAVELSAN’ın yapay zeka platformu olan MAIN ürün temelinde 3 farklı kategoride düzenlenen yarışmanın ödülleri Ahlat’ta verildi.

Bu yıl 2’cisi düzenlenen HAVELSAN Ekspres Yarışmasının ödül töreninde HAVELSAN Ekspres ile hem keyifli bir yolculuk yapıp, hem de yapay zeka konulu yarışmalara katılan gençlere Ahlat'ta düzenlenen programda ödülleri verildi.

Ankara'dan Ahlat'a, Cumhuriyet'in ikinci yüz yılından, 1071'de Anadolu'ya açılan kapılara yapay zeka yolculuğu programı Ahlat’ta Gençlik Kampında düzenlendi. HAVELSAN’ın yapay zeka platformu olan MAIN ürün temelinde 3 farklı kategoride düzenlenen yarışmaya 28 farklı üniversiteden, 62 öğrencinin katıldı.

Bu yıl 2’cisi düzenlenen HAVELSAN Ekspres Yarışmasının ödül törenine Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, HAVELSAN Genel Müdürü Dr. Mehmet Akif Nacar, TCDD Genel Müdürü Fikret Şinasi Kazancıoğlu, TCDD Malatya Bölge Müdürü Muzaffer Koç, yardımcısı Necmettin Elkıran Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ve Ahlat Belediye Başkan Yavuz Gülmez katıldı.

Ahlat’ta gerçekleşen ve Bitlis Valiliğinin organize ettiği HAVELSAN’ın yapmış olduğu proje yarışmasının ödül töreni programı ödüllerin takdiminin ardından erdi.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde Bilim Treni Heyecanı

 Ankara'dan hareket eden ve Türkiye genelinde bilim ve teknoloji tutkusunu yaymayı amaçlayan Bilim Treni HAVELSAN Ekspresi, bu kez Bitlis Eren Üniversitesi'ne uğradı. Üniversite kampüsünde coşkuyla karşılanan HAVELSAN ekibi, öğrenciler ve akademisyenlerle bir araya geldi.

Etkinlikler kapsamında, HAVELSAN tarafından düzenlenen hackathon yarışması büyük ilgi gördü. Bu özel etkinlik, öğrencilerin yapay zeka ve yazılım geliştirme konularında yeteneklerini sergilemelerine olanak tanıdı. Yarışma, TCDD Taşımacılık iş birliğiyle gerçekleştirildi ve katılımcılar, teknoloji ve inovasyon alanında yeni fikirler geliştirme fırsatı buldu.

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ferit İzci, düzenlenen etkinlik için HAVELSAN'a ve tüm destekçilere teşekkür etti. HAVELSAN A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörlüğü tarafından düzenlenen işe alım ve kariyer gelişim sunumları da öğrenciler tarafından ilgiyle takip edildi.

Etkinlikte, HAVELSAN A.Ş. İnsan Kaynakları Direktörü ve TCDD Genel Müdürlüğü üst düzey yöneticileri ve akademisyenler de yer aldı. Yapılan konuşmalarda, HAVELSAN'ın sektördeki 40. yıl dönümüne özel olarak daha fazla teknoloji ve bilim etkinliği düzenleme planlarından bahsedildi.

Bilim Treni HAVELSAN Ekspresi'nin bir sonraki durağının heyecanı şimdiden başladı. Bitlis Eren Üniversitesi'ndeki bu etkinlik, öğrencilere ilham veren ve onları daha fazla yenilik için motive eden bir deneyim oldu.

Programa Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ferit İzci, Genel Sekreter Doç Dr. Behçet Kocaman, fakülte dekanları, MYO Müdürleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.




HAVELSAN AHLAT TCDD