AKEV'DEN "BİRLİK VE DAYANIŞMA" ETKİNLİĞİ

TAKİP ET

Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV), Ankara’da yaşayan hemşerileri için “Ahlat Birlik ve Dayanışma Pikniği” düzenledi.

Geçtiğimiz hafta AKEV’in, Ankara PTT Ahlatlıbel Tesislerinde düzenlediği etkinliğe Manisa Ahlat Derneği Yöneticileri, Adilcevaz Derneği Yöneticileri, Ahlatlılar katıldı.

AKEV yöneticileri gelen misafirlerin masalarını tek tek dolaşarak katılımcılarla yakından ilgilendi.

Vakfa tahsis edilen alanda gruplar arası çeşitli yarışmalar yapılarak, Ahlat türküleri eşliğinde halay çekildi.

Daha sonra yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgi veren AKEV Başkanı Sadık Şerefoğlu, birlik ve dayanışma ruhunun canlı tutulması gerektiğini vurgulayarak, örgütlü bir toplum olmanın getirilerinden söz etti.

Başkan Şerefoğlu konuşmasında, Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı’nın yanında diğer illerdeki Ahlat derneklerinin de daha iyi hizmet verebilmeleri, hemşerilerimizin karşılaştıkları problemlere çözüm üretebilmeleri için özellikle bürokraside görev alan hemşerilerimizin desteklerinin çok önemli olduğunu belirtti.

Pikniğe katılanlar arasında bulunan gazetemiz yazarlarından Ahmet Alptekin ise, Mayıs ayı içerisinde gerçekleşen “Tarihin Görgü Tanıkları Ayağa Kalkıyor” projesi kapsamındaki  “Ahlat Çalıştayı” ile ilgili izlenimlerini anlatarak, Ahlat’ın artık adından sık sık söz edilen bir yer olduğunu, sürekli gündemde kaldığını belirterek, yakalanan bu fırsatı iyi değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Etkinlik kış aylarında kapsamlı bir “Ahlat Gecesi” düzenlenmesi temennisi ile son buldu.

 

 

AKEV Ankara Birlik ve Dayanışma Piknik