Ahmet Köksal'ın adı Ahlat'taki Erkizan Mahallesinde yaşatılacak

TAKİP ET

Yargıtay üyesi ve Ahlat Kültür ve Eğitim Vakfı (AKEV) kurucusu Ahmet Köksal’ın adı Erkizan Mahallesinde yaşatılacak.

Uzun süre AKEV’in Başkanlığını da yürüten Yargıtay üyesi Ahmet Köksal vefatının ardından memleketi Ahlat'ta unutulmadı.

Ahlat Belediye Meclisinde 08.03.2024 tarihinde oy birliğiyle alınan karar doğrultusunda Erkizan Mahallesi Şabanlı sokağın adı Ahmet Köksal Sokağı oldu.

Aile bireylerinin de katılımıyla Ahmet Köksal Sokağında bir anma programı düzenlenerek, dua edildi.

Uzun yıllar İzmir'de savcılık yapan ve çok sayıda öğrenciye burs sağlayan Köksal, yardımlarıyla da tanınırken, hem çok sayıda öğrenciye burs sağlamasıyla hem de Ahlat'ın tanıtımına sunduğu büyük katkılarla tanınıyordu.

Öte yandan İzmir’de de çok sevilen Köksal’ın adının bir caddeye verildiği öğrenildi.

Ahmet Köksal kimdir?

1939 yılında Bitlis’in Ahlat ilçesi, Erkizan Mahallesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ahlat’ta, liseyi Diyarbakır’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi ve Anadolu’Nun çeşitli yerlerinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Ahlat Kültür ve Eğitim vakfı (AKEV) Başkanlığını uzun yıllar sürdürdü. AKEV ile Ahlatlı öğrencilerin yurt ve burs ihtiyaçlarına katkı sağlamak adına çalışmalarda bulundu. Ahlat’ın tanıtımında önemli paya sahip olan Ahlat Kültür Şenliklerinin düzenlenmesinde görev aldı. Ahlat’a hizmet gönüllüsü olarak ve Ahlat sevgisi ile dolu bir yaşam sürdürdü. 2023 yılında ise vefat etti. Selçuklu Gazetesi

 

Bitlis Ahlat Ahmet Köksal Erkizan Mahallesi