AHLAT'TA OKÇULUK İLGİ GÖRÜYOR

TAKİP ET

Ahlat ilçesinde faaliyet gösteren Ahlat Kayı Okçuluk ve Spor Kulübü eğitimlerini sürdürürken, okçuluğa olan ilgi ise her geçen gün artıyor.

Haftanın yedi günü eğitimlerini devam ettiren okçuluk kulübü, bu hafta sonu Bitlis'te görev yapan savcı ve hakimleri ağırladı.

Bölgede her geçen gün yaygınlaşan okçuluk sporuna Ahlat'ta ilgi gösteren savcı ve hakimler, uzun süre ok atışı yaptılar.

Aileleriyle birlikte güzel bir vakit geçiren savcı ve hakimler, hem spor yapıp hem de eğlendiklerini ifade ederek, bu kültürün yaygınlaştırılmasında emek veren Ahlat Kayı Okçuluk ve Spor Kulübüne teşekkür ettiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Ahlat Kayı Okçuluk ve Spor Kulübü Başkanı Burak Albayrak ise, bu kültürün bölgede yayılmasına vesile oldukları için mutlu olduklarını belirterek, "Haftanın yedi günü her yaştan insana eğitimlerimiz devam ediyor. Hafta sonları gençlerimiz ağırlıkta olmak üzere kurslara katılım sağlanıyor. Bu hafta sonu ise Bitlis'ten Cumhuriyet Başsavcımız, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanımız, savcı ve hakimlerimiz aileleriyle birlikte burada hoşça vakit geçiriyorlar. Bu kültürün Ahlat'tan bölgeye yayılmasına vesile olduğumuz için mutluyuz. Tatvan şubemizde de yine aynı şekilde eğitimlerimiz haftanın yedi günü devam ediyor. Bu kültürü tamamen bölgede yaygınlaştırıncaya kadar çalışacağız. Tek amacımız bu sportif kültürümüz en üst seviyeye taşımaktır. Ahlat Park AVM içerisinde bizlere yer temin eden ve destek sağlayan Ahlat Belediye Başkanı A.Mümtaz Çoban'a ayrıca teşekkür ediyorum." dedi.

Ahlat Park Alışveriş Merkezi zemin katında düzenlenen okçuluk eğitimlerine bu hafta sonu Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Murat Dilsiz, Bitlis Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Uğur San, Bitlis Cumhuriyet Savcısı Çağlar Delikaya, Ahlat Cumhuriyet Savcısı Osman Hanbay, Bitlis'te görevli hakimlerden Hakan Mıhçın ve Büşra Çağlar Mıhçın ile Bitlis Sulh Ceza Hakimliği Yazı işleri Müdürü Serdar Gürbüz'de katıldı.