Ahlat'ta "Kış Çayı" Satışları Arttı

TAKİP ET

Bitlis'in Ahlat ilçesinde havaların soğumasıyla birlikte aktarlarda kış yoğunluğu başladı. Kış mevsiminde şifayı aktarlarda arayan vatandaşlar özellikle bitkisel ürünlere rağbet gösterirken, aktarlar ise yaşanan iş artışından memnun olduklarını belirtiyor.

Yılın bu aylarında bitkisel ürünlerin daha çok ilgi gördüğünü anlatan aktar Cihat Ayazer, hazırlamış oldukları 16 karışımlı kış çayının ise en çok satılan bitki çayı olduğunu söyledi.

Aktar Ayazer, özellikle gribal enfeksiyonlar ve soğuk havalar için özel karışımlar hazırladıklarını ifade ederek, "Zaten vatandaşlarda en çok bu konularda bitkisel destek talep ediyor. Şuan hazırlamış olduğumuz kış çayları en çok satılan bitkisel ürünlerin başında yer alıyor.  200 gramlık paketlerde 12,5 TL'den satışa sunduğumuz kış çaylarının içerisinde ıhlamur, zencefil, zerdeçal, havlıcan, ekinezya, kuşburnu, ayva, kakule, ada çayı, nar kabuğu ve bunlar dahil 16 farklı karışım bulunuyor. Belirlediğimiz miktarlara göre özel karışımımızı hazırlayıp satışa sunuyorsunuz.  Vücut direncini artıran karışımın gribal enfeksiyon, soğuk algınlığı ve soğuktan kaynaklanan hastalıkları önleyici özellikleri var. Ayrıca balla karıştırılarak içilmesi ise etsini daha da artıyor" dedi.