Ahlatlı Şehit Mesut Ardıç şehadet yıldönümünde anıldı

TAKİP ET

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 2016 yılında teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Mesut Ardıç, şehadetinin 8.yıldönümünde Bitlis'in Ahlat ilçesindeki kabri başında anıldı.

Ahlat Şehit Aileleri ve Gaziler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Ahlat Şehitliğinde düzenlenen program Kur'an-ı Kerim okunması ve dua edilmesiyle birlikte sona erdi.

Şehit Mesut Ardıç’ın adı Aile Sağlık Merkezinde yaşatılacak

Ahlat şehitliğindeki programın ardından ilçenin Kırklar Mahallesinde şehidin adının verileceği Aile Sağlık Merkezinde de bir program düzenlendi.

Buradaki program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Ardından bir konuşma yapan şehit babası Mürsel Ardıç, bu güzel eserin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Daha sonra konuşan Ahlat Kaymakamı Batuhan Bingöl ise, şehit Mesut Ardıç’ı seneyi devriyesinde anmak için bir arada olduklarını belirterek, “Tabi bu toprakları bizlere hediye eden vatanı, bayrağı, milleti uğruna canlarını feda eden kıymetli şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Kıymetli ailelerine ise sabır ve başsağlığı diliyoruz. Burada ise tamamlandıktan sonra 400 metrekare alanda 3 bin hemşerimize ilk basamak sağlık hizmetini vermek nasip olacak. Bu hizmet şehidimizin adı altında verilecek. Rabbim bizleri şehitlerimize daim memurlardan eylesin.” Dedi.

Konuşmalar sonrasında yapılan dua ile birlikte şehit Mesut Ardıç’ın ölüm yıl dönümü dolayısıyla adının verileceği Aile Sağlığı Merkezi gezildi.

Şehit Mesut Ardıç isminin Aile Sağlığı Merkezine verilmesini duyurmak ve şehitleri anmak için düzenlenen program toplu fotoğraf çekimiyle birlikte sona erdi.

Programa Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez, Bitlis İl Sağlık Müdürü Dr.Mustafa Ekici, Ak Parti Bitlis İl Başkanı Kadir Köstekçi, MHP MYK Üyesi Fatih Tatlısu, bazı kurum amirleri, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı. Selçuklu Gazetesi







Bitlis Ahlat Şehit Mesut Ardıç anma programı