AHLATLI ÖĞRENCİLERİN YARIŞMA BAŞARISI

TAKİP ET

Hikmet Kiler Vakfı tarafından Bitlis genelinde düzenlenen "Göğün ve Yerin Şehri Kudüs" konulu resim, Şiir ve kompozisyon yarışmalarında Ahlatlı öğrenciler 4 derece birden aldı.

Bitlis geneli ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasında düzenlenen "Göğün ve Yerin Şehri Kudüs" konulu resim, Şiir ve kompozisyon yarışması sonucunda, 9 dereceden 4’ünü Ahlat’taki okulları elde etti.

Resim yarışması sonucuna göre Ahlat Şehit Erdoğan Gökbulak İlokulu’ndan Ramazan Coşkun birinci, Ahlat Yunus Ensari İlkokulu’ndan Nağme Kemer ikinci oldu.

Kompozisyon yarışmasında Ahlat Selçuklu Anadolu Lisesi’nden Makbule Gültay birinci olurken, Ahlat Sadullah Gencer Anadolu Lisesi’nden Zerrin Silulik ise ikinci oldu.

Bu sonuçlara göre şiir yarışmasında derece alınmazken, toplamda 9 dereceden 4’ünü Ahlat’taki okullar aldı.

Yarışma ödülü ise 4 dereceye toplam 65 bin TL’lik ödül oldu.

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutluk Özden, öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, “İlçemizi en iyi şekilde temsil eden ve başarıya imza atan öğrencilerimizi yürekten kutlar başarılarının devamını dilerim. Ayrıca öğrencilerimize bu anlamlı fırsatı oluşturan Hikmet Kiler Vakfı yöneticilerine şükranlarımızı, öğrencilerimizi yetiştiren öğretmen ve idarecilerimize ise ayrıca teşekkür ederim.” Dedi. Selçuklu Gazetesi

Bitlis Ahlat Hikmet Kiler Vakfı Kudüs Yarışma