Ahlat Yunus Ensari İlk ve Ortaokulunda güçlendirme yapılıyor

TAKİP ET

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası tedbiren boşaltılan Ahlat’taki Yunus Ensari İlk ve Ortaokulu için güçlendirme kararı verildi.

Geçen yıl Mart ayından itibaren boşaltılan okul için yapılan deprem analiz ve tahkikler sonucunda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen onayla birlikte okulda güçlendirme çalışması yapılmaya başlandı.

Önümüzdeki eğitim öğretim dönemine hazırlanması düşünülen okulda perde beton, kolon güçlendirme, zemin yenileme, dış cephe kaplama ve tüm tamirat ile tadilat işleri yapılacak.

Okulda başlayan çalışmaları yerinde inceleyen Ahlat İlçe Milli Eğitim Müdürü Rafet Akgün, yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini belirterek, önümüzdeki eğitim öğretim dönemine yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yunus Ensari İlk ve Ortaokulu neden boşaltılmıştı?

Geçen yıl Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrasında Yunus Ensari İlk ve Ortaokulu öğrenci velilerinin talebi doğrultusunda okul ile ilgili tedbiren boşaltma kararı alınmıştı.

Geçen bu süre zarfında okuldaki öğrenciler, okulun deprem tahkikleri yapılana kadar Ergezen İlkokulunda ikili eğitimle eğitimlerini sürdürüyor.

Bu hafta çıkan kararla birlikte okulda güçlendirme çalışmalarına başlanıldı. Selçuklu Gazetesi

Bitlis Ahlat Yunus Ensari İlk ve Ortaokulu Deprem okul boşaltma