AHLAT ULUSAL MEDYA VE TV KANALLARININ GÜNDEMİNDE

TAKİP ET

 Malazgirt Zaferi'nin 952.yıl dönümü etkinlikleriyle sık sık gündeme gelen Ahlat, ulusal medya ve TV programlarının da dikkatini çekiyor.
 Malazgirt Zaferi etkinliklerinin ardından sosyal medyada da sürekli gündem olan Ahlat, TV programlarında ise “Ahlat'ta Stratejik Bir Başkent” adı altında gazeteci ve yazarlar tarafından değerlendirildi.
 Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de “Cumhuriyetin 100. yılında 100 il 1000 ilçe” önerisiyle birlikte il olma beklentisiyle de gün-deme gelen Ahlat'ın, bazı gazeteci ve ya-zarlar tarafından stratejik önemine vurgu yapılıyor.
 Selçuklular döneminin ilk başkentlerin-den olan ve birçok medeniyete ev sa-hipliği yapmış tarihi şehir Ahlat'ta, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Devlet Konut Evleri'nin yapılması ise vatandaşların il olma beklentisini yükseltti. Ahlat'ın hayal ettirdikleri...
 Son olarak Ülke Tv’de yayınlanan programda “100 il projesi kapsamında Ahlat, stratejik önemde bir şehir olabilir mi?” başlığında gazeteci, siyasetçi ve akade-misyenler tarafından tartışıldı.  
     Geçtiğimiz günlerde Gazeteci Fulya Öztürk'ün CNN Türk’te sunduğu program da da muhtemel 100 il arasındaki ilçeler değerlendirilirken Ahlat'a da önemle vurgu yapıldı.
Fulya Öztürk'ün sunduğu ve Usta Gazeteci Abdulkadir Selvi, Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, Güvenlik Uzmanı Abdulah Ağar ve diğer katılımcıların "İşte İl Olması Muhtemel İlçeler" konu başlıklı programda Ahlat'ında il olacak muhtemel ilçeler kapsamda değerlendirildi.
Ahlatın il olması Uzmanlar; Ahlat'ın Stratejik önemi bakımından Cumhurbaşkanlığı Köşkü ve devlet adamlarının konuk evlerinin yapıldığı ve her yıl 1071 Malazgirt Zaferi kutlamaları öncesi 25 Ağustos'ta devletin zirvesinin ağırlandığı Ahlat ilçesi, geçmişteki ihtişamlı günlerine kavuşmak için il olmayı beklediğini belirtiyor. Bazı TV ve Gazete Yazarları; Selçuklular döneminin ilk başkenti olan ve içinde barındırdığı kale, cami, köprü, türbe, hamam, abidevi mezar taşları ve zaviye kalıntılarıyla adeta açık hava müzesini andıran Van Gölü kıyısındaki Ahlat, Türklerin Anadolu'ya giriş kapısı' olarak da nitelendiriyor. Ahlat, Türklerin Anadolu kapısı. Bir karargâh, ilim ve sanat yuvası. Belh ve Buhara ile beraber Kubbet-ül İslam yurdu. Ahlat, tarihi önemi yanında Türkiye'nin doğusundaki şehirlerinin ortasında mükemmel bir konuma sahip olduğu değerlendirilmelerinde bulunan uzmanlar Ahlat'ın Muhtemel 100 il arasında olacağı yorumlarında bulunuyor. 
Öte yandan Tv ve Gazetelerde Ahlat’ın gündeme gelmesi ilçe halkı tarafından da memnuniyetle karşılanıyor. Samet ADIYAMAN








Ahlat Medya 100 il 1000 ilçe Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Fulya Öztürk CNN Türk Ülke Tv Abdulkadir Selvi Emekli Hava Korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş Güvenlik Uzmanı Abdulah Ağ