Ahlat'taki çay ocağı 1 günlük kazancını AFAD'a bağışladı

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki “Ahlat Çay Evi” satmış olduğu1 günlük  tüm çayların parasını depremzedeler için kullanılmak üzere AFAD’a bağışladı.

İlçenin Selçuklu Mahallesinde bulunan çay ocağı işletmecisi Yavuz Yazıcı, sabah saatlerinde iş yerinin camına astığı yazıyla bugünlük gelirini depremzedeler için bağışlayacağını belirtti.

Bu çağrıya kulak veren vatandaşlar ise, çay içtikten sonra kasa önüne bırakılan şeffaf şişeye para atarak işletmeye destek verdi.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan işletme sahibi Yazıcı, depremzedelere destek olmak için kahvenin bugünkü gelirini bağışlamak istediğini belirterek, “Tamamen bugünkü gelirimi AFAD’a bağışta bulunacağım. Benimle birlikte bazı esnaf kardeşlerimiz ve sivil toplum kuruluşları da çeşitli yardım çalışmaları yapıyor. Allah yardımcımız olsun. Devletimiz tüm imkanlarıyla sahadadır. Ayrıca bu sesime Ahlatlı hemşerilerimiz büyük bir ilgi gösterdi. Normalden 4 kat fazla bir yoğunluk yaşadık. Burada amaç çay içmekten ziyade destek olmaktır. Bazı vatandaşlarımız çay içmediği halde destekte bulunuyor. İnşallah en kısa sürede toplanan yardımları yerine ulaştıracağız.” Dedi. 

Depremden sonra Ahlat’a gelen Mehmet Tutal ise, “Depreme Adıyaman’da yakalandım. Kolay değil, gerçekten çok zor bir durum. Allah kimseye yaşatmasın. Ahlatlı akrabalarımızın yardımıyla buraya geldik. Şuan durumumuz iyi.” Dedi. Selçuklu Gazetesi

Ahlat çay ocağı AFAD Bağış