AHLAT'TA YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLARA ANLAMLI YARDIM

TAKİP ET

Avusturya’nın başkenti Viyana'da yaşayan öğretmen Erdal Nergiz, topladığı yardımlarla memleketi Bitlis’in Ahlat ilçesindeki yetim ve öksüz çocuklara her yıl giyim, okul-kırtasiye yardımlarında bulunuyor.

Nergiz, üyesi olduğu Avusturya Türk Erkek Birliği adlı sosyal medya grubu, ailesi ile arkadaşları tarafından organize edilen yardımlarla birlikte Ahlat’ta ki 200 yetim ve öksüz çocuğun bayram ihtiyacını karşıladı.

3 yıldır ilçedeki yetim ve öksüz çocukların hem okul öncesi kırtasiye ihtiyaçlarını hem de bayramlarda giyim-kuşam masraflarını karşıladıklarını ifade eden Nergiz, kardeşleriyle birlikte yetim büyüdükleri için bu yardım etkinliğinin kendisi için çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Nergiz, Viyana’da eş, dost ve arkadaşların bu yardıma destek verdiklerini belirterek, “Avusturya Türk Erkek Birliği diye bir sosyal medya gurubumuz var. Hepimizin geleceği güzel çocuklarımız için grubun destekleri de çok önemli. Amacımız çocuklara bir şeyler alıp vermek değil, 'kendi' istedikleri elbiseleri seçip alabilmelerini temin etmek. Bir nebze de olsa diğer akranlarının bayram sevincine kendi beğendikleri kıyafetleriyle ortak olabilmeleri.  Bu yıl kişi başı 800 TL’lik limit oluşturduk. Herkes 800 TL’lik alışveriş yapıyor. Ayakkabı ve diğer çamaşırlarını da ayrıca karşılıyoruz. Daha sonra buradan yemeğe gidiyoruz. Yemekten sonra çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Ben ve kardeşlerim yetim olarak büyüdük, o yüzden bu organizasyon benim için bambaşka bir anlam ifade ediyor. Ayrıca okul döneminde de yine yetim ve öksüz çocuklarımızın kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Umarım bu faaliyetimiz kapsamı genişleyerek nice uzun yıllara yayılıp bir gelenek oluşturur; yetim ve öksüzlerimiz için her bayram iple çekilen, yüzlerinin ve gönüllerinin çiçek gibi açtığı güzel günler haline gelir. Bu faaliyetimize büyük-küçük demeden katkıda bulunan, destek sunan herkese çok çok teşekkür ediyorum. Yaptıkları yardımın bu hayat fışkıran yetim gözlerde nasıl gerçek bir bayram sevincine dönüştüğünü, kendileriyle tek tek paylaşacağım. Ayrıca Ahlat’ta bizlere ulaşmak isteyen yetim ve öksüzlerimiz Feyzullah Balcı kardeşimizle irtibata geçebilir” dedi.




Bitlis Ahlat Viyana Erdal nergiz Yetim ve öksüz yardım