Ahlat'ta "Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası" başladı

TAKİP ET

Türkiye Kayak Federasyonu tarafından Bitlis’in Ahlat ilçesinde düzenlenen “Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası” start aldı.

Ahlat’ta bugün başlayan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonasına 23 ilden 250 erkek, 150 bayan olmak üzere 400 sporcu katıldı.

İlçenin sahil kısmında serbest stilde start alan şampiyonada sporcular 5 kategoride yarışıyor.

Oldukça heyecanla devam eden şampiyona, yarın düzenlenecek olan sprint yarışması ve ödül töreniyle birlikte sona erecek.

Burada konuyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Türkiye Kayak Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sedat Bilge, 2023-2024 Türkiye Kayak Federasyonu faaliyet programında yer alan Tekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonasını bu yıl Ahlat’ta düzenlediklerini belirterek, “Bugün serbest stilde start veriyoruz. Akabinde yarın sprint yarışması, kısa mesafeli sürat yarışması olarak devam edecek. Yarında ödül töreniyle birlikte sporcularımızı uğurlayacağız. Her sezon yapılan yarışmaları Ahlat’ta düşündük. Şuan her şey çok güzel. Kazasız belasız yarışmayı bitireceğiz. 5 kategoride 400 sporcumuz yarışıyor. 2,5 km ile 10 kilometre arası sporcularımız belirlenen kategorilerde yarışacak. Ahlat’tan başlayan yarışma Adilcevaz güzergahına gidip gelinerek son bulacak.” Dedi.

Sporculardan Saime Kaya, “Van’dan buraya Türkiye şampiyonası için geldim. Dördüncü kez tekerlekli kayak şampiyonasına katılıyorum. Şuan çok heyecanlıyım. Ahlat’ı çok beğendim. Burada ki organizasyon ve ortam çok iyi. Takım arkadaşlarıma ve tüm sporculara başarılar diliyorum.” Dedi.

Yusuf Emre fırat, “Kars Sarıkamış’tan geldim. İlk defa Ahlat’a geldim. Daha önce Tatvan’da yarışmaya katılmıştım. Şuan sıcak bir hava ve zorlu rakiplerimiz var. Birazdan yarışmaya başlayacağım. Çalıştık, hazırlandık. Elimizden geleni yapacağız.” Dedi.

Rabia Kaya, “Ağrıdan geldim. Hava çok sıcak ama yarışacağız. Tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum. 6 yıldır bu sporu yapıyorum. Burada da elimden geleni yapacağım” dedi.  Selçuklu Gazetesi










Bitlis Ahlat Türkiye Kayak Federasyonu ekerlekli Kayak Türkiye Şampiyonası