AHLAT'TA RAMAZAN AYINDA EN ÇOK "LOKMA TATLISI" SATILIYOR

TAKİP ET

Ahlat’ta Ramazan ayının en çok talep edilen tatlıları arasında “lokma” yer aldı.

Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezleri arasında olan lokma tatlısı, tezgâhlarda en çok talep edilen tatlılar arasındaki yerini koruyor.

İzmir yöresine ait olan irmik, su, un ve şekerin karışımıyla oluşan lokma tatlısı Ramazan ayında Ahlatlı vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alıyor.

Ramazan'a özel hazırlanan lokmanın kilosu 90 TL'den tezgâhlardaki yerini alırken, vatandaşın yoğun talep oluşturmasıyla birlikte ustalar siparişleri yetiştirmek için yoğun mesai harcıyor.

Pastane işletmecisi Aşkın Şölen, Ramazan ayı boyunca her gün sıcak ve taze bir şekilde lokma tatlısı ürettiklerini ve yoğun bir talebin olduğunu belirterek, “Özellikle iftara yakın saatlerde lokma tatlısı için vatandaşlarımız bekliyor. Sıcak sıcak tatlılarını alıp gidiyorlar. Lokma satışlarından oldukça memnunuz. Ramazan ayı boyunca en çok lokma ve tulumba tatlısı satıyoruz. Bu 2 tatlıya oldukça yoğun bir talep var. Tabi bunun yanı sıra bayram içinde aynı yoğunlukta bir tatlı siparişimiz var. Şuan işletmemizdeki tatlı fiyatları şu şekilde, halka tatlının tanesi 10 TL, lokma tatlısı kilosu 90 TL, tulumba kilosu 90 TL, baklava çeşitlerimiz ise 120 ile 240 TL arasında değişiyor ” Dedi. Selçuklu Gazetesi




Bitlis Ahlat Ramazan bayramı tatlı lokma tatlısı pastane bayram tatlısı