Ahlat'ta 'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' Hayata Geçti

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Ahlat Şehit Eren Öztürk Hafızlık Külliyesi ve Şehit Murat Sarıgül İmam Hatip Ortaokulu tarafından uygulanan ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık” projesi hayata geçti.

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokolle hafızlık eğitiminde iş birliği amaçlanıyor.

Ahlat Şehit Eren Öztürk Hafızlık Külliyesi proje kapsamında 5.sınıf öğrencilerinin kaydını almaya başladı.

Proje kapsamında kayıt yapan öğrenciler hafızlık kursunda yatılı olarak kalarak hem hafızlık hem de örgün eğitimlerini sürdürecek.

Ahlat Şehit Eren Öztürk Hafızlık Külliyesi’ni ziyaret eden Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ise, başlatılan projeye destek vererek oğlu Osman Akif Gülmez’in ‘Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık” projesine kaydını yaptı.

Daha sonra açıklamada bulunan Başkan Gülmez, Kubbet-ül İslam Ahlat’a yakışır hafızların buradan yetişeceğini söyledi.

Gülmez, Ahlatlılar olarak bu külliyenin yapılmasından dolayı gurur duyduklarını belirterek, “Sabah uyandığımda bir sosyal medya paylaşımında hafızlık proje eğitiminin Ahlat Şehit Eren Öztürk Hafızlık Külliyesi’nde yapılacağını görünce hakikaten bu mutluluğumuz kat kat arttı. Bu projede 4. Sınıfı bitirip 5. Sınıfa geçen öğrencileri kapsayınca oğlum Osman’ın kaydını yaptırdık. Ortaokulla birlikte hafızlığın yapılması hakikaten çok büyük bir nimet. Bizim gibi bu hasretle yanıp tutuşanlar içinde bir mihenk taşı oldu. Sebeplerden Allah razı olsun. İnşallah Ahlat’a yakışır hafızların buradan yetişir. Ailemizden de yaşayan ilk hafızımızı bu kurs vesilesiyle yetiştirmiş olacağız. Hafızlık sevdası taşıyan Ahlatlı hemşerilerime de çocuklarını buraya yönlendirmelerini bekliyor ve istiyorum. Hakikaten güzel bir mekan. Ortaokulla birlikte böyle bir projenin yürütülmesi çok daha uygun olmuş. Emeği geçenlerden Allah razı olsun” dedi. Selçuklu Gazetesi


Bitlis Ahlat Şehit Eren Öztürk Hafızlık Külliyesi Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık