AHLAT'TA KİTAP OKUMA PROJESİ İLGİ GÖRÜYOR

TAKİP ET

Ahlat Gençlik Merkezi “Kitap Okuma Halkaları” projesi kapsamında gençlere kitap okuma alışkanlığının kazanması her ay bir kitap okunarak kritiği yapılıyor.

Gençler tarafından oldukça ilgi gören proje kapsamında bu ay ki kitap kritiği Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ’ın katılımıyla yapıldı.

Gençleri toplantı salonunda ağırlayarak bir süre sohbet eden Kaymakam Dağ, kitap okumanın faydalarından bahsederek, bu güzel projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra yapılan kitap kritiğini ardından kısa bir açıklama yapan Ahlat Gençlik Merkezi Müdürü Yavuz Gülmez, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız bünyesinde yer alan gençlik merkezleri gençlerin gelişimine yardımcı olmak, milli ve manevi değerlerine ve geçmişine bağlı, dünyanın geleceğine yön veren şuurlu bir gençlik yetişmesine katkı sağlamak adına 81 ilde gençlerimize hizmet vermektedir. “Kitap Okuma Halkaları” faaliyeti ile içinde yaşadığı kültürün değerlerini bilen ve onlara sahip çıkan bireyler oluşmasına katkı sağlayacak kitaplarla gençlerin okuma alışkanlığı kazanmasına yardımcı olmak; düzenlenen kitap kritikleri ile gençlerin muhakeme, kendini ifade edebilme ve topluluk önünde konuşma yapabilme yeteneğini geliştirmek hedeflenmektedir. Ortaokul, lise ve yüksekokul öğrencileri başta olmak üzere gençlere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak, analitik düşünen, konuşmaları doğru şekilde algılayabilen ve aktarabilen, olayları ve olguları yorumlayabilen, sorgulayan, tartışan, milli ve manevi değerlere sahip bireyler yetiştirilmesine katkı sağlamak amaçlanmaktadır. Ahlat Gençlik Merkezi olarak ilçemizdeki her okulda kitap okuma halkaları oluşturuldu. Ortaokul, Lise ve Üniversite gruplarında ‘Kitap Okuma Halkası’ ile proje yürütülmektedir.  Her ay bir kitap okunup kritiği yapılmaktadır. Bu ay ‘Gençlerle Başbaşa ve Sahipkıran’ adlı kitapların kritiği ilçe Kaymakamımız Fikret Dağ’ın katılımıyla gerçekleştirildi. İlçe Kaymakamımız okunan kitap üzerine öğrencilerle sohbet etti. İlgi ve alakalarından dolayı Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ’a teşekkür ederiz.” Dedi.

Bitlis Ahlat kitap Ahlat Gençlik Merkezi Ahlat Kaymakamı Fikret Dağ Proje