Ahlat'ta cami minaresine yıldırım düştü: 1 yaralı

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesindeki cami minaresine yıldırım düşmesi sonucu cami müezzini yaralandı.

Edinilen bilgiye göre olay dün akşam namazı sonrası meydana geldi.

Ahlat ilçe merkezinde bulunan Akkoyunlu Caminin minaresine akşam namazı sonrası yıldırım isabet etti.

Şiddetli bir şekilde düşen yıldırım sonucu caminin minaresinin uç kısmı ve minareye takılı bulunan alem yıkıldı.

Minareden kopan taş ve moloz parçaları caminin avlusuna düşerken, o sırada camiden ayrılan cami müezzini Muhammet Akbaba’nın başına ise taş düştü.   

Akbaba, cami etrafında bulunan esnaf tarafından Ahlat Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı.

Sabah gün ağarmasıyla birlikte olayın şiddeti gün yüzüne çıkarken, cami avlusuna minareden düşen taş ve moloz parçaları Ahlat Belediyesi tarafından kaldırılarak temizlendi.

Yıldırım düşmesi sonucu başına gelen taşla yaralanan ve hastanede tedavisi tamamlanarak evde istirahat eden Akkoyunlu Cami müezzini Muhammet Akbaba’da olay anını gazetecilere anlattı. Minareye yıldırım düşmesi sonucu dehşete kapıldıklarını ve çok korktuklarını anlatan Akbaba, “Dün akşam namazından sonra cami çıkışında minareye yıldırım düştü. Biz de minarenin etrafındaydık evimize dönüyorduk namazdan sonra. Haliyle büyük bir ışık süzmesi üzerimize doğru geldi. Ardından kafamı yukarı kaldırdığımda başıma taş düştü ve o anda yere düştüm. Daha sonrasında çevredeki esnaf arkadaşlar sağ olsunlar hastaneye götürmüşler. Başıma 4 dikiş atıldı. Çok şükür rabbim bizleri muhafaza eyledi. Tabi sebepler dahilin de minaremizde paratonerin (yıldırım savar) olması bizim için büyük bir avantaj oldu. Allah böyle afetlerden, musibetlerden cümle ümmeti Muhammedi, devletimizi, milletimizi muhafaza eylesin” dedi.

Olay anında iş yerinde olan esnaf Eyüp Türen, akşam namazı sonrası iş yerini kapatırken büyük bir gürültüyle irkildiklerini belirterek, “Caminin orada esnaflık yapıyorum. Akşam namazından sonra büyük bir gürültüyle, sanki bomba patlamış gibi şimşek çaktı ve dışarı çıktık. O şimşek çakması esnasında minareden düşen taşlar ve minare aleminin aşağı düşmesiyle müezzinimiz yaralandı ve acilen onu hastaneye kaldırdık. Bir iki tane daha yaralı vardı ama onlarda ufak sıyrıklar bulunuyordu. Çok şükür ucuz atlattık.” dedi. Selçuklu Gazetesi

 

Bitlis Ahlat Akkoyunlu Cami Cami müezzini Muhammet Akbaba yıldırım düşmesi