Ahlat'ta 220 yetim ve öksüz çocuğun bayram ihtiyacı karşılandı

TAKİP ET

Bitlis’in Ahlat ilçesinde Kurban Bayramı arifesinde 220 yetim ve öksüz çocuğa giyim yardımında bulunuldu.

Avusturya Türk Erkekler Birliği tarafından toplanan yardımlarla ilçede bulunan yetim ve öksüz çocukların bayram ihtiyacı karşılandı.

Yetim ve öksüz çocuklar ile aileleri sabah saatlerinde bir giyim mağazasında önce alışveriş yaptı, daha sonrasında ise kahvaltı ve tekne turu attı.

Düzenlenen etkinlikler sonunda ise çocuklara çeşitli hediyelerde verilerek bayramları kutlandı.

Konuyla İlgili gazetecilere açıklama yapan Avusturya Türk Erkekler Birliği Temsilcilerinden Ramazan Dağdemir, Ahlat’ta yetim ve öksüz çocuklar için yapılan yardım etkinliğine destek vermek için geldiğini belirterek, “Avusturya Viyana’da kalıyorum. Aslen Yozgatlıyım. Avusturya Türk Erkekler Birliği’ni temsilen buradayım. Ahlat’ta yetim ve öksüz çocuklar için her yıl yapılan etkinliğe destek vermek amacıyla geldik. Bunun dışında deprem bölgesi ve çeşitli şehirlerimizde yardım çalışmalarımız oldu. Bu yıl da Ahlat’a gelmek nasip oldu. Erdal Nergiz hocamızla birlikte buradaki yetim ve öksüz çocuklarla ailelerine bayram neşesi olmak için geldik. Elimizden geldiğince en güzelini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah önümüzdeki yılda desteğimizi esirgemeyeceğiz. Avusturya Türk Erkekler Birliği olarak Ahlat’taki kardeşlerimizin yanında olacağız.” Dedi.

Avusturya’da öğretmenlik yapan Erdal Nergiz ise, bu yıl yardımların Ahlat haricinde Artin’in Yusufeli ilçesinde de yapıldığına değinerek, “Aslen Ahlatlıyım. 4 yıldır bu projeyi yürüterek Ahlat’taki yetim ve öksüz çocukları giyindiriyoruz. Avusturya Türk Erkekler Birliğinden Ramazan Dağdemir ve Ahmet Fidan’ın öncülüğünde toplanan yardımlarla bu projeye başladık. Bu yıl Ahlat haricinde Artvin’in Yusufeli ilçesinde 72 yetim ve öksüz çocuğumuza da giyim desteğinde bulunduk. Burada da 220 civarında çocuk var. Giyim alışverişi sonrası çocuklarımıza kahvaltı ikramında bulunuluyor. Sonrasında ise çeşitli hediyeler veriyoruz” dedi. Selçuklu Gazetesi



Bitlis Ahlat Avusturya Avusturya Türk Erkekler Birliği yetim ve öksüz Kurban bayramı Ramazan Dağdemir Erdal nergiz yardım