Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığını 5 ayda 103 bin kişi ziyaret etti

TAKİP ET

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte “Sakin Şehir” ünvanlı Ahlat'ta turizm hareketliliği başlarken, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığını ise bu yılın ilk 5 ayında 103 bini aşkın kişi ziyaret etti.

Dünyanın en büyük Türk-İslam mezarlıklarından birisi olan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ndeki Selçuklu Meydan Mezarlığını, yılbaşından bu yana yerli ve yabancı 103 bini aşkın turist ziyaret etti.

Ahlat’a gelen ziyaretçilerin ilk duraklarından birisi olan Selçuklu Meydan Mezarlığı, mezar taşları üzerindeki kabartma, motif, işleme ve kitabelerle oldukça dikkat çekiyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Fuat Eker, Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nın Bitlis turizmi için oldukça önemli bir destinaston merkezi olduğunu vurgulayarak, “Geçen yılın ilk 5 aylık döneminde Selçuklu Meydan Mezarlığı'nı 40 bin kişi ziyaret etti. Bu yılın aynı döneminde ise daha çok ziyaretçiye ulaşıldı. Şehrin en önemli mekanlarından birisi olan Selçuklu Meydan Mezarlığına geçen yıl 190 binin üzerinde, bu yılın ilk 5 ayında ise ziyaretçi sayımız 103 bini aşmış durumdadır. Bitlis turizmi açısından Selçuklu Meydan Mezarlığı çok önemli bir yer. Geçen yıl 190 bin olan ziyaretçi sayımızın çok üstünde ziyaretçi alacağımızı tahmin ediyoruz. Haziran, temmuz ve ağustos aylarında ziyaretçi yoğunluğu yaşanıyor. Ağustosta Malazgirt Zaferi kutlamalarından dolayı buraya ziyaretçi akını oluyor. Ziyaretçilerin rahat edebilmesi için mezarlıkta 18 bin metrekare peyzaj ve yürüyüş yolları yapıldı. Mezarlık hem UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer alması hem de ziyaret edilen yerlerin başında gelmesi açasından önemli bir yerdir." Dedi.

Ahlat Doğa ve Kültürel Mirası Yaşatma Derneği Başkanı Samet Adıyaman ise havaların ısınmasıyla birlikte ilçeye gelen ziyaretçi sayısındaki artışa dikkat çekerek, “Bu yıl Ahlat’ta daha fazla ziyaretçi bekliyoruz. Sakin Şehir ünvanlı ilçemizde her yıl turist sayısı artırıyor. Selçuklu Meydan Mezarlığı, Harabeşehir, Kayı Mezarlığı ve kanyonlarımız her geçen gün ilgi görmeye devam ediyor." dedi. Selçuklu Gazetesi

Bitlis Ahlat sakin şehir UNESCO ziyaretçi