Ahlat Bilim ve Sanat Merkezi TEKNOFEST proje yarışmasında yarı finale çıktı

TAKİP ET

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali tarafından düzenlenen Akıllı Ulaşım Yarışmasına katılan Ahlat Bilim ve Sanat Merkezi hazırladığı projeyle yarı finale katılmaya hak kazandı.

TEKNOFEST’in yaptığı duyuru sonrası yarışmaya katılan Ahlat Bilim ve Sanat Merkezi danışman öğretmen Emre Bahar ile öğrencileri Yiğit Hamza Gökbulak ve Cihan Kırmızıkaya’nın ‘Akıllı Ulaşım’ projesi ön değerlendirme aşamasını geçerek yarı finale çıktı.

Ahlat Bilim ve Sanat Merkezi 29 Haziran ile 21 Temmuz tarihleri arasında online yapılacak yarı finali de başarıyla geçerse Adana’da gerçekleşecek final yarışmasına katılacak. Selçuklu Gazetesi

TEKNOFEST AKILLI ULAŞIM YARIŞMASI NEDİR?

Akıllı Ulaşım Yarışması, sınırlı yol kapasitesi, artan trafik ve hareketlilik talepleri karşısında daha güvenli, hızlı, kolay ve ekonomik ulaşım ihtiyacını karşılamak için yüksek teknolojiyle desteklenen Akıllı Ulaşım uygulamalarını teşvik ederek, geleceğin ulaşım teknolojilerine yönelik vizyon oluşturmayı amaçlamaktadır. Yarışmaya, Türkiye ve yurt dışında öğrenim gören tüm ilkokul, ortaokul, lise, üniversite öğrencileri ve mezunlar katılabiliyor. Mezun seviyesine firmalar veya girişimler takım olarak da başvuru yapabiliyor.

Bitlis Ahlat Bilim ve Sanat Merkezi TEKNOFEST Akıllı Ulaşım Projesi Teknofest Akıllı Ulaşım Yarışması